Útmutatóval segíti a pazarlásmentes esküvők szervezését a Nébih

A Nébih hangsúlyozta, hogy az élelmiszerpazarlás mérséklése nem csupán környezetvédelmi, hanem gazdasági és etikai szempontból is kiemelten fontos. Magyarországon évente körülbelül 810 ezer tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek jelentős részéért a háztartások felelősek. Emellett a nagyobb eseményeken, például esküvőkön is rengeteg élelmiszer kerül a szemétbe.
Az ENSZ fenntartható fejlődési céljai között is szerepel, hogy 2030-ig 50 százalékkal csökkentsék a háztartásokban és a vendéglátásban keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét. A Nébih erre az egyre növekvő társadalmi igényre reagálva készítette el új útmutatóját, amely gyakorlati tanácsokat ad a pároknak egy fenntarthatóbb esküvő megszervezéséhez.
A kiadvány olyan hasznos tippeket tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak például a menü tudatos megtervezésében, a megmaradt ételek megfelelő kezelésében és az italpazarlás elkerülésében.
forrás: MTI
fotó: internet