Huszadik éve ünnepelnek az élelmezési világnapon

Az események délelőtt 10 órakor megnyitóval kezdődtek, ahol Kiss-Feketéné Bodor Barbara szakmai igazgatóhelyettes köszöntötte a tanulókat. Elmondta, hogy a pontosan 80 éves FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, amelynek kezdeményezésére nyilvánították október 16-át élelmezési világnapnak. 2001-ben a svájci székhelyű Pékek Világszövetségének kongresszusa hozott döntést arról, hogy ugyanezen napon a kenyér világnapját is ünnepeljük. Iskolájuk kiemelt eseményként kezeli a jeles napot, hiszen pék-cukrász és technikus tanulóik keze munkáját is dicséri az alkalom.
A diákok áldozatos munkája mellett megköszönte a segítséget Nagy Melinda tanárnőnek, valamint a élelmiszeripari munkaközösségnek, hogy a rendhagyó reformtízórai idén is megvalósulhatott.Ők és a támogatók felajánlása nyomán különböző saláták, gyümölcsök, zöldségek, szendvicsek kaptak helyet a két helyszínen felállított svédasztalon. A Bonduelle 150 doboz konzerv kukoricával, a P & P Pékáru Kft. pedig 40 kilogramm kenyérrel járult hozzá, hogy minden finom falat elkészülhessen. Természetesen a mezgés tanüzemek csemegéi sem hiányozhattak: saját készítésű kolbász, felvágottak, zsír, lekvárok, saláták tették tökéletessé a mintegy 1200 darab szendvicset tartalmazó terített asztalt.
A nap folytatásában az iskola az egészségvédelemre helyezte a hangsúlyt: állapotfelméréseken, előadásokon, kvízvetélkedőn, különféle foglalkozásokon és tökfaragáson is részt vettek a tanulók, aktivitásukat pecséttel igazolták az egyes program felelősei.






