„Az út szélén, de az ízek csúcsán” – minőségi gasztroélmény a Gesztenyés Büfében

Nem mindennapi vállalással indult útjára három hónapja a Gesztenyés Büfé, a majsai úton a Hanák-Car autókereskedés mellett. A tulajdonos, Patyi Gábor nem csupán egy újabb útmenti étkezdét akart nyitni, hanem egy olyan helyet álmodott meg, ahol a minőség, az odafigyelés és a kreativitás találkozik.
– Egy olyan helyet akartam, ahol ki tudom élni a kreativitásomat az ételekben. Ahol minden fogásban benne van a saját ízlésem, gondolkodásom és kézjegyem. Be akarom bizonyítani, hogy egy útszéli hely is tud magas színvonalon működni, és az ételek valódi karaktert képviselhetnek – fogalmaz a tulajdonos.

A büfé koncepciója egyszerre magyaros és modern: pacal, brassói és smash burger is megtalálható a kínálatban, de egyik sem a megszokott módon.
– Azt vallom, hogy bármit is adok ki a kezeim közül, az legyen maximálisan átgondolt. Mindenképpen szerettem volna egy olyan helyet, ahova bármikor bemehet a vendég nyugodt szívvel pörköltözni, vagy egy jót burgerezni – teszi hozzá.
A legnagyobb büszkeség a pacalpörkölt, amely rövid idő alatt olyan sikert ért el, hogy a Gesztenyés Büfét beválasztották a 2025-ös „Magyarország legjobb pacalpörköltje” verseny indulói közé.
– Ez hatalmas elismerés, és még nagyobb felelősség – mondja büszkén Gábor.
A brassói szintén különleges. Egy olyan csavarral kerül a vendégek elé, ami messze van a megszokott éttermi megoldásoktól.
– A húst csíkokra vágom, mert így még omlósabbra süthető és friss fűszernövényekkel tálalom – árulja el.
A smash burger pedig a fiatalabb korosztályt célozza.
– A különböző burgerek a fiatalok körében népszerűek, de járt már nálam 82 éves úr is, aki teljesen odavolt érte – teszi hozzá.

– Az étlapon szereplő ételek elkészítésében több évnyi tapasztalatom és kutatómunkám van. Folyamatosan tanulok, és sosem vagyok teljesen elégedett, mindig szeretném még jobbra készíteni az ételeket. Lassan tíz éve érdekelnek a burgerek. Folyamatosan tökéletesítem ezeket. Ezt a 10 éves tapasztalatot tükrözi minőségben, arányaiban, állagában a smash – emeli ki Gábor.
A Gesztenyés Büfé szlogenje is figyelemfelkeltő: „Az út szélén, de az ízek csúcsán” – nem véletlenül.
– Mindig lázadó voltam, és amit a fejembe vettem, megcsináltam. Ezzel a mondattal szembe megyek a sztereotípiákkal, hogy az útszéli helyeken alacsony minőségű étel kapható. Azt akarom megmutatni, hogy lehet másképp is csinálni egy útmenti büfét. A minőség nálam nemcsak egy szlogen, hanem vállalás is – mondja.

Gábor tervei kapcsán azt is elárulja, hogy szeretné ráébreszteni az embereket arra, hogy a minőség nem a belváros privilégiuma.
– Azt akarom elérni, hogy az emberek kilépjenek a városi forgatagból, és megérezzék, milyen az, amikor egy étel valódi odafigyeléssel, nem pedig futószalagon készül – hangsúlyozza.
A Gesztenyés Büfé kedvezményekkel és az állandó kínálat mellett minden héten új extra fogásokkal is várja a vendégeket. Az elmúlt hetekben például vörösboros marhapörkölt, lecsós konfitált tarja steak burgonyával, vagy éppen csülkös körömpörkölt is szerepelt az étlapon.