Január 16. csütörtök, Gusztáv

Egészségtudatos programok a múzeumban

2024. november 06., 11:29
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, színes programokkal várta a látogatókat a Kiskun Múzeum november 6-án, ahol minden a gasztronómia és az egészséges táplálkozás körül forgott. A részletekről Samu Csilla múzeumpedagógus számolt be.
DSC_1593.JPG (4128 x 2752 px)

– A rendezvény a Holló teremben a „Térülj, fordulj, malmocska!” mesejátékkal kezdődött, ami a gyerekek és kísérőik körében is nagy népszerűségnek örvendett. Ezzel egy időben a malom udvarán a „Kis molnárok hét próbája” néven sorversenyt tartottak, amin a gabona útját követhették végig az aratástól a frissen sült kenyérig. A múzeum emellett két különleges tárlatvezetéssel készült, ahol a látogatók a gasztronómia különféle történelmi aspektusait fedezhették fel. Az egyik kiemelkedő látványosság a rabok börtönbeli étkezését mutatta be, míg a másik az űrhajósok táplálkozási szokásaiba nyújtott bepillantást. A látogatók ezután Mészáros Márta múzeumigazgató vezetésével hallgathattak meg egy előadást a kenyérsütés történetéről, ami során a régi sütési módszerektől a kenyér kulturális jelentőségéig számos érdekességgel ismerkedhettek meg. Az előadást követően a Mezgé iskola is bemutatkozott: Horváth Krisztián szakoktató és négy pék szakos tanuló segítségével a résztvevők közelebbről láthatták a pékáruk készítésének fortélyait és technikáit.
A múzeum nagy köszönettel tartozik Nagy Melindának, Horváth Máriának, Horváth Krisztiánnak, a Mezgé iskola diákjainak és tanárainak, illetve a P&P Kft.-nek, akik támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram