December 13. péntek, Luca, Otília

Bronzérmet szerzett a magyar csapat a fagylalt-világbajnokságon

2024. január 23., 16:09
Az Európa-bajnoki bronzérem után világbajnoki bronzérmet szerzett a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat az olaszországi Riminiben zajlott 10. jubileumi Gelato World Cup keretében – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület az MTI-vel.
Fagylalt Világbajnokság - Magyar Cukrász Ipartestü

Borítókép: Magyar Cukrász Ipartestület

A tájékoztató szerint a tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a magyar csapatnak a hétfőn zárult világbajnoki döntőbe. A versenyen a második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az aranyérmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét. A magyar csapat az Alice Csodaországban című regényt választotta témájának, amely illeszkedett a versenyfeladatokhoz.


Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A négynapos megmérettetésen dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

A Gelato World Cupot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb trendeket.
                               

Kövessen minket a Facebookon is!

aktuális

Tegnap
Továbbiak
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram