December 14. vasárnap, Szilárda
2021. június 16., 12:46

Újranyitási protokoll

Nem kedvezett az elmúlt másfél év számos ipari ágazatnak, többek között a vendéglátásnak sem. Barta Zoltán kiskunfélegyházi vállalkozó lapunk megkeresésére elmondta, hogy mit jelent az újranyitási protokoll, és ő miben tud segíteni a pandémia miatt jelentős anyagi kiesést elszenvedő ágazatnak, vállalkozásoknak.
Teraszok nyitása MTI-Kollányi Péter 2021.jpg (1920

Borítókép: illusztráció – Kollányi Péter

– A vendéglátásban kiemelt figyelmet kell szentelni a higiéniás feltételek betartására, betartatására. Hiába adott a lehetőség az éttermeknek, kocsmáknak arra, hogy a nyári hónapok kompenzálják valamennyire az elmúlt másfél év anyagi veszteségét, még nagyobb odafigyelést igényel a biztonság. Garantálniuk kell a vendégeiknek, hogy kellő odafigyeléssel kezelik ételeiket és italaikat. Az előírások könnyebb alkalmazása érdekében összeállítottam egy listát, amely segítségével egyszerűbb az egyes pontok betartása. Ez kitér egyebek mellett a konyha üzemi területének ellenőrzésére, az alapanyagok útjának nyomon követésére, a belső, illetve a külső terek fertőtlenítésére, valamint a dolgozók szakképzésére.

V. B.
  

Kövessen minket a Facebookon is!
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram