December 6. szombat, Miklós
2017. január 13., 16:31

Súlyos megbetegedést okozhat az olasz füstölt lazac

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő, Olaszországból származó füstölt lazacot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.
Veszélyes lazac 2017 0113.jpg (1024 x 576 px)

A kifogásolt füstölt lazac mikrobiális szennyezettsége (magas Listeria monocytogenes tartalma ) súlyos élelmiszerbiztonsági veszélyt jelent, ezért az Olaszországból származó tételt a NÉBIH azonnali hatállyal kivonta a forgalomból. A hivatal közlése szerin a vállalkozás az intézkedésnek eleget tett. A hatóság megkezdte az olasz előállítótól származó hasonló típusú termékek mintavételét és vizsgálatát, és e termékeket – elővigyázatosságból – a vizsgálatok lezárásáig szintén kivonta a forgalomból.

A NÉBIH a külföldi érintettség miatt az esetről az unió élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesíti a tagállamokat is. Itthon pedig a hivatal kéri, hogy akik vásároltak a termékből, azt semmiképp se fogyasszák el és vigyék vissza a vásárlás helyére.
 

A termék azonosító adatai:

  • Név: Füstölt lazac (Salmone Affumicato Preaffetteto)
  • Származási hely: Olaszország
  • Márkanév: ÍLAURI
  • Kiszerelés: 0,1 kg
  • Fogyaszthatósági idő: 17/01/17
  • Tételszám: N.Lotto 2385
  • Ovális azonosító jelölés: IT 2206 CE

 

Kövessen minket a Facebookon is!
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram