• 2018. május 16. 12:30

Szerb sikerek a III. Bács-Kiskun Megyei Reménységek Nemzetközi Fiú tornán

Mindkét korosztályban a szerbiai csapatok (Szabadka és Apatin) korosztályos csapatainak győzelmeivel zárult a vasárnap Kiskunfélegyházán rendezett III. Bács-Kiskun Megyei Reménységek Nemzetközi Fiú torna. Az elődöntők során a megyei serdülő mérkőzésen a végjátékig bizonytalan volt, melyik csapat jut a döntőbe, végül a vendéglátóknak sikerült. A többi találkozón nagykülönbségű eredmények születtek. 
Szerb sikerek a III. Bács-Kiskun Megyei Reménységek Nemzetközi Fiú tornán

 

A végső helyezésekért folyó küzdelmekben a legfiatalabbaknál óriási harc és izgalom párosult, s csak pár pont döntött a végső győztes kilétéről. A vendéglátó Kiskunfélegyháza U11-es csapata nagyon rossz kezdés után a második félidőben megfordította az eredményt, és dobogós helyet ért el. A döntőben pedig a kecskemétiek végig változatos, kiélezett harcot vívtak az utolsó percekig, de elfáradtak és a szabadkaiak diadalmaskodtak - adta hírül a hunbasket.hu.

Kijelenthető, hogy egyenlő játékerőt képviselő, nagyon magas színvonalú nemzetközi torna keretében bontogathatták szárnyaikat a megyei csapatok fiatal fiú tehetségei, megismerve egy másik országból hozott kosárlabda kultúrát és mentalitást. Mindkét korosztályban az első három helyen végzett csapatok játékosai és edzői érem és kupa díjazásban részesültek. 

A helyszínen lévő szakmai zsűri megválasztotta mindkét korosztály legjobb játékosát (MVP), melyeket a követkető játékosok kapták: az elismerést az U11-es korosztályban Luka Taslak, a KK NIKA Szabadka játékosa, U14-es korosztályban pedig Nikola Milic, a KK DUNAV Apatin játékosa érdemelték ki teljesítményükkel. 


Eredmények 

"A" pálya – U14 (2005-ös) 

Félegyházi Térségi Sportiskola - Kecskeméti KA "B"   69:65
Bajai Bácska FKE - KK DUNAV Apatin (Szerbia)   50:89
Kecskeméti KA "B" - Bajai Bácska FKE   105:57 (3.helyért)
Félegyházi Térségi Sportiskola - KK DUNAV Apatin (Szerbia)   49:78 (döntő) 

"B" pálya – U11 (2007-es) 

Félegyházi Térségi Sportiskola - KK NIKA Szabadka (Szerbia)   38:51
Kecskeméti KA - Karcagi SE Farkaskölykök   77:37
Félegyházi Térségi Sportiskola - Karcagi SE Farkaskölykök    60:58 (3.helyért)
KK NIKA Szabadka (Szerbia) - Kecskeméti KA   49:42 (döntő)