• 2017. december 4. 16:30

Kiváló lány birkózók

Két versenyen is részt vettek az elmúlt hétvégén a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői. Mindkét helyszínen kimagasló eredményeket értek el. 

 

A diák lánycsapat 9 fővel Esztergomban lépett szőnyegre az Országos Csapatbajnokságon. Itt egy rendkívül nehéz sorsolás után, hatalmas küzdelmek árán sikerült megszerezni a csoportgyőzelmet, és továbbjutni a legjobb négy közé. Először a tavalyi bajnok ESMTK-val kezdtek, de őket magabiztosan, 25:4 arányban legyőzték. Következett Dunaújváros, ellenük 19:10-re nyertek. Orosházával volt a legszorosabb mérkőzés, 15:15-ös döntetlen, de több technikai pontot szereztek. A házigazda Esztergomiak is nagyon megizzasztották a félegyháziakat, de 16-14-re sikerült megnyerniük a csatát.

A négy között nem bírtak a Kőbánya csapatával és hajszállal, de a szigetváriak is jobbnak bizonyultak. Tófej csapatát viszont legyőzték, és ezzel megszerezték a bronzérmet. Ez az eredmény azért nagyon szép, mert félegyházi lány birkózó csapat még nem tudott ilyen előkelő helyen végezni, ráadásul úgy, hogy mindenki olyan fiatal, hogy még jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

A csapat tagjai: Nagy Zita 31 kg, Varga Bernadett és Páli Éva 37 kg, Szabó Szonja 43 kg, Tapodi Rebeka 49 kg, Kiss Henrietta és Termol Tamara 56 kg, Kiss Viktória és Tapodi Zsófia +56 kg.

Egy másik csoport Bócsán vett részt a Mikulás Kupán, ahová Kárpátaljáról és Vajdaságból is érkeztek birkózók a magyarokon kívül. Itt is szép eredmények születtek. Aranyérmesek: Bene Zsombor 18 kg, Makra Benjámin 29 kg, Bene Ivett 31 kg és Páli Attila 50 kg. Ezüstérmesek: Bene Róbert 38 kg, Bárány-Almási Bianka, 34 kg, Galló-Szabó Milán 41 kg. Bronzérmesek: Nagy Hunor 20 kg, Hideg Balázs 26 kg, Páli Gergő 35 kg, Makra Levente 38 kg.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András.

További birkózással kapcsolatos hír, hogy a Magyar Birkózó Szövetség a serdülő és diák korosztály legjobbjainak minden negyedévben központi edzőtábort tart. Ezúttal Kiskunfélegyházán, december 27-e és 30-a között lesz tábor, amelynek a Kossuth Lajos szakképző iskola és kollégium ad otthont.


 

Kiváló lány birkózók

Kiváló lány birkózók