• 2017. november 6. 11:30
  • Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Az Erzsébeti Spartacus az Extraliga győztese

Magyarország legjobb hat csapata közül az ESMTK (Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör) bizonyult a legjobbnak, miután ötből öt csapattalálkozót nyert meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban megrendezett extraliga csapatbajnoki visszavágón. Második lett a Pénzügyőr SE, míg harmadikként a Ceglédi VSE zárt.

 

Igazi birkózóünnepnek adott otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok. Az októberi, soltvadkerti odavágót követően mindenki izgatottan várta a 2017. évi extraliga csapatbajnokság visszavágóit. Az első felvonáshoz hasonlóan, a másodikban is körmérkőzéseket birkózott a résztvevő hat csapat.

Vasárnap délelőtt megnyitóbeszédekkel és látványos táncbemutatóval vette kezdetét a csapatverseny, ahol mindenegyes fordulóban presztízscsatákat láthatott a szépszámú közönség. Mint később kiderült, már rögtön az elsőben eldőlt, hogy a Vasas SC csapata lesz a kieső együttes, miután 5-3-ra kikaptak a junior Eb-bronzérmes, többszörös német bajnok, magyar állampolgársággal rendelkező Seregélyi Gáborral erősítő Csepeltől.

Eközben az ESMTK is javított korábbi teljesítményén, ezúttal a Cegléd és a Csepel ellen sem rezgett a léc, mindkétszer meggyőző pesterzsébeti siker született. Igaz, ez a folytatásra is igaz volt.

Az ESMTK egészen a bajnoki címig meg sem állt. Ebbe a legnagyobb beleszólása a Pénzügyőr SE-nek volt. Kettejük mérkőzésére pont az utolsó körben került sor, amit hatalmas, igazi csapatbajnoki hangulat kísért. Az aranyéremről döntő csapattalálkozón az ESMTK már rögtön az elején meglepte vetélytársát, hiszen az 59, 66 és 71 kilogrammban is diadalmaskodni tudott Magnucz Richárd, Katona Ádám és Losonczi Ottó révén. Utóbbi versenyző szabadfogásban bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A folytatásban Fritsch Róbert tartotta életben a bajnoki cím reményeit a Pénzügyőr számára, ám ennek a végére Kéri Zoltán a 80 kg-ban nagy csatában, de pontot tett a végére, 4-2-re legyőzte a remekül küzdő Szurovszki Patrikot, ezzel gyakorlatilag már el is dőlt, hogy ki lesz a végső győztes. A kérdés már csak az volt, hogy a pesterzsébetiek mekkora arányú győzelmet aratnak. A hátralévő mérkőzésekből Tóth Bendegúz megnyerte a 98-at, míg a nehézsúlyú Majoros Ármin Mózesnek az eredetileg 85 kilós Szilvássy Erik visszalépett.

ESMTK - Pénzügyőr SE 7-1, így az erzsébeti klub a tavalyi NB I-es után ismét bajnoki címet ünnepelhetett.
A dobogó harmadik fokára a ceglédiek állhattak fel, akiknek gyakorlatilag elég volt megőrízniük pontjaikat, amit az odavágók során gyűjtöttek.


Bajnokcsapat: 
ESMTK (Edzők: Kliment László, Losonczi Ottó, Konsztantin Gulevszkij, Nagy József, Mikola Zsitovoz

Versenyzők: Juhász Bence, Magnucz Richárd, Katona Ádám, Balázs Barna, Lagzi Kovács Bendegúz, Mester Milán, ifj. Losonczi Ottó, Nemes Máté, Nagy Mihály, Mohácsi Martin, Horváth Zsolt, Nagy Péter, Losonczi Dávid, Kéri Zoltán, Tóth Bendegúz, Szőke Alex, Starosciák Tamás, Majoros Ármin Mózes, Mertse Ádám)

2. Pénzügyőr SE
3. Ceglédi VSE
4. Csepeli BC
5. FTC
6. Vasas SC (kiesett az extraligából)

A visszavágó eredményei:

1. forduló:
Vasas SC - Csepeli BC 3-5
ESMTK - Ceglédi VSE 6-2
Pénzügyőr SE - FTC 6-2

2. forduló:
Vasas SC - Pénzügyőr SE 3-5
Csepeli BC - ESMTK 1-7
Ceglédi VSE - FTC 4-4

3. forduló:
Vasas SC - Ceglédi VSE 4-4
Csepeli BC - Pénzügyőr SE 3-5
ESMTK - FTC 7-1

4. forduló:
Vasas SC - ESMTK 1-7
Ceglédi VSE - Pénzügyőr SE 1-7
Csepeli BC - FTC 5-3

5. forduló:
Csepeli BC - Ceglédi VSE 4-4
ESMTK - Pénzügyőr SE 7-1
Vasas SC - FTC 5-3


A versenyen közreműködő bírók: Péteri László (elnök), Pál Szabolcs, Weisz György, Kismóni János, Rögler Gábor, Szél Dávid, Szarka Imre, Gogolák Ibolya (versenyiroda), Tollár Dániel (versenyiroda).

 

Az Erzsébeti Spartacus az Extraliga győztese

Az Erzsébeti Spartacus az Extraliga győztese

Az Erzsébeti Spartacus az Extraliga győztese