• 2019. január 6. 17:30
  • Forrás: futsalhungary.hu

A Hajdúböszörmény nyerte a Karácsonyi Kupát

A VI. Karácsonyi női futsal kupát ezúttal Szigetszentmiklóson rendezték meg, mely nagy sikert aratott ebben az évben is. A nyolc csapatos női kupán az ország legjobbjai vettek részt, az első osztály7 csapatából 6, míg az NBII-es együttesek közül az FTC és a DEAC csatlakozott a rendezvényhez. A két napos fesztiválon remek mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők, valamint jó volt látni, hogy sok csapatnál milyen tehetséges fiatalok állták meg helyüket a felnőtt mezőnyben is.
A Hajdúböszörmény nyerte a Karácsonyi Kupát

 

Az A-csoport legnagyobb esélyese, az Astra Kiskunfélegyházi BULLS veretlenül jutott a felsőházba, mellette a TFSE szerepelt jobban a csoportban, így megelőzte a Miskolci Vénusz és a Gyulai Amazonok együttesét. A B jelű csoportban kiegyenlítettebb volt a mezőny, némileg a WSH Tolna-Mözs és a HTE emelkedett ki, akik tovább is jutottak a két NBII-es alakulat előtt.


A-csoport:

1. hely: Astra Herbária Kiskunfélegyházi BULLS
2. hely: TFSE
3. hely: Miskolci Vénusz
4. hely: Gyulai Amazonok


B-csoport:

1. hely: WSH Tolna-Mözs
2. hely: HTE
3. hely: FTC-Fisher Klíma
4. hely: DEAC

48409279_2222616711124076_9092714858217996288_n

A felsőházban és az alsóházban is látványos gólok jellemezték a találkozókat, ezen kívül a programot színesítette a Médiaválogatott – Színészválogatott találkozó is. Nagy Anett, a program egyik főszervezője pályára is lépett, így újra megmutatta a felnövekvő generációnak tehetségét. A mérkőzések szünetében tombolahúzások sokasága következett, ahol értékesebbnél értékesebb ajándékok találtak gazdára.

A napot az alsóházi küzdelmek kezdték, ahol a Miskolc nagy csatában maradt alul a DEAC ellen, míg a Gyulai Amazonok gárdája az FTC alakulatát győzte le büntetőkkel. A felsőházban a HTE magabiztosan diadalmaskodott az Astra ellen, míg a Tolna három góllal múlta felül a TFSE csapatát. A 7-8. helyért nem hibázott az FTC, majd az 5. helyet is magabiztosan szerezte meg a gyulai futsalcsapat.

A 3. helyért folyó küzdelemben az Astra a csoportbeli győzelme után ismét nyerni tudott a fővárosi TF ellen, majd következett a döntő, amely nagy fordulatok után, büntetőkkel dőlt el. A HTE játékosai nem hibáztak, így esélyeshez méltón megszerezték a tornagyőzelmet a VI. Karácsonyi Futsal Kupán. A mérkőzések előtt kisorsolták a tombola fődíját is, mely egy 3 napos wellness hétvége a mesés Shiraz Hotelben volt.


A torna végeredménye:

1. hely: Hajdúböszörményi TE
2. hely: WSH Tolna-Mözs
3. hely: Astra Herbária Kiskunfélegyházi BULLS
4. hely: TFSE
5. hely: Gyulai Amazonok
6. hely: Debreceni AC
7. hely: FTC Fisher-Klíma Futsal
8. hely: Miskolci Vénusz

Quirikó Vivien, a HTE edzője: - 
Nagyon örültünk, hogy meghívást kaptunk a Karácsonyi Női Futsal Fesztiválra. Mivel felkészülésre nem sok idő van, lesz - hiszen január első hétvégéjén már a Magyar Kupában játszunk -, valamint december eleje óta nem volt mérkőzésünk, így nem volt kérdés, hogy elfogadjuk a meghívást. Gyakorlatilag az ország legjobb női futsal együttesei vettek részt a két napos megmérettetésen, úgyhogy remekül szolgálta a felkészülést ez a torna. A szervezés kiváló volt, minden fronton nagyon színvonalas volt a rendezvény. Annak pedig természetesen külön örülünk, hogy mi végeztünk az első helyen.

Különdíjak: 
Legjobb játékos: Vámosi Georgina (Tolna-Mözs)  
Legjobb kapus: Terdik Tamara (TFSE)
Gólkirálynő: Bernhardt Bernadett (FTC)