1956-os megemlékezés Lakiteleken

1956-os megemlékezés Lakiteleken
Fáklyás megemlékezést tartanak Lakiteleken az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának alkalmából. A rendezvény október 22-én, hétfőn 17 órakor lesz a Templom téri '56-os kopjafánál. Köszöntőt mond: Zobokiné Kiss Anita polgármester. Megemlékezést tart Dr. Cey-Bert Róbert Gyula, a Corvin köz egykori harcosa, Pongrátz Gergely fegyvertársa.
V. Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és látványmakettezés

V. Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és látványmakettezés
Október 20-án és 21-én rendezik meg az V. Kiskunfélegyházi Makettkiállítást és Látványmakettezést. A rendezvény szombaton 9-től 18 óráig, vasárnap 9-től 14.30-ig látogatható a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ország minden tájáról érkeznek makettek és makettezők, lesz vasútmodell- és hagyományőrző bemutató – mondta el lapunknak Katona István, a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör vezetője.
Hangverseny a jubileumi tanév alkalmából

Hangverseny a jubileumi tanév alkalmából
A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel hív minden érdeklődőt egykori növendékeinek hangversenyére, amelyet az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendeznek október 20-án, szombaton 17 órakor. A belépés ingyenes.
A gyermekekért tetoválnak

A gyermekekért tetoválnak
Ismerjük az örök érvényű igazságot, miszerint a zord külső gyakran érző szívet takar. Mi sem bizonyítaná jobban ezt a feltevést, mint a Félegyházi Tetováló Fesztivál, ahol tetováló művészek, tetovált vendégek és érdeklődők egy emberként adakoznak egy igazán nemes ügyért. A régió első jótékonysági tetováló fesztiválját október 20-án, szombaton rendezik a kiskunfélegyházi Rocktár Élőzenei Bázison.
NépmesePont nyílik Kiskunfélegyházán

NépmesePont nyílik Kiskunfélegyházán
79,99 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Kiskunfélegyházán a TEMI Szakmaközi Művelődési Háza egy új közösségi családi színtér, az Aranyalma Népmesepont létrehozására és működtetésére, „A népmese birodalmának létrehozása és anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése” elnevezésű, EFOP-3.3.4-17-2017-00023 kódszámú program keretében. A projekt forrását az Európai Unió...
Őszi virágvásár

Őszi virágvásár
Őszi virágvásárt szervez a Móra Ferenc Művelődési Központ október 20-án, szombaton Kiskunfélegyházán, a Hattyúház előtti sétányon. 8 és 13 óra között dísznövény-bemutató és vásár várja a virágot szerető érdeklődőket. Ezen kívül kertészeti tanácsadás is lesz a kitelepült Mezgé-sátorban, valamint virágadomány-gyűjtés a helyi óvodák, általános iskolák és középiskolák részére. A...
Tematikus nap Ópusztaszeren

Tematikus nap Ópusztaszeren
Folytatódik a tematikus nap programsorozat az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban. Október 13-án, szombaton a kukorica és a paprika feldolgozásával kapcsolatos hagyományokat mutatják be a skanzenben. Lesz kukoricafosztás, morzsolás, kukorica-szárkúp emelése, emellett a látogatók kipróbálhatják a paprikaőrlés egyik eszközét, a külüt is és megnézhetik működés közben a járgányos paprikamalmot. A kisebbeket...
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre
A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez október 13-án, szombaton, Budapestre. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: október 13., szombat, 8.30-kor. Találkozó az állomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.
Zarándoklat Berecz Skolasztika emlékére

Zarándoklat Berecz Skolasztika emlékére
Gyalogos zarándoklatot szerveznek Berecz Skolasztika (1898-1932) emlékére a kiskunfélegyházi Ó-templomból a tiszaalpári Zárdatemplomig október 20-án, szombaton. Jelentkezni október 14-éig lehet Barna Pap Rozáliánál (rozija@gmail.com), a Constantinum intézményben, illetve Égető Ildikó Annánál (eildiko@gmail.com), a Szent Benedek Leányainál. Szállást a bencés nővéreknél lehet igényelni.
Egyházmegyei családtalálkozó Kalocsán

Egyházmegyei családtalálkozó Kalocsán
A Parázs Pasztorális Központ szeretettel várja a családok apraját-nagyját a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye családtalálkozójára, október 27-én Kalocsára, az egyházmegye hitoktatóinak továbbképzésével egybekötve. 
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]