• 2017. október 13. 09:30

Nyugdíjas akták – újratöltve!

Többek között a háromfunkciós nokedliszaggató egészségre gyakorolt jótékony hatásaival is megismerkedhetnek annak az egyszerre szórakoztató és tanulságos darabnak a nézői, amelyet jórészt félegyházi nyugdíjasok adnak elő a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében október 17-én, kedden 16 órakor a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi út 4. szám alatti telephelyén.
Nyugdíjas akták – újratöltve!

 

A bűnmegelőzési céllal íródott szövegkönyvet dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy állította korábban színpadra. Az előadáson közreműködnek többek között a félegyházi citerazenekar tagjai és a Kunplastos kánkános nagyik. S miközben a közönség jókat nevet a szereplők hiszékenységén, talán egy életre felvérteződnek a rájuk specializálódott trükkös csalók módszerei ellen.

A tanulságos darabot a környékbeli falvakban is bemutatták óriási sikerrel, ábrázolva a jóhiszemű nyugdíjasok és az őket megkárosító trükkös csaló történetét. A szövegkönyv pedig – még ha oly szórakozató is – korántsem csak a fantázia műve, a rendőri munka során tapasztalt valós eseményekből indul ki. A humor eszközeivel dolgoz fel olyan tipikus eseteket, mint amikor magukat hivatali embernek kiadva, vagy akár rosszullétet színlelve próbálják becsapni az idős, jóindulatú, ámde hiszékeny embereket a csalók.