• 2018. szeptember 12. 10:00

Kutatók Éjszakája a Móra gimiben

Gimisek tudósok bőrében, kísérletek szárazjéggel, kvízkérdések mobiltelefonnal, testünk titkai, kísérletezz velünk, a zene és a tudomány, logikai szoba, játékos tudomány...
Kutatók Éjszakája a Móra gimiben

 

Fotó: archív - 2017

Szeptember 28-án, pénteken tartják országosan a Kutatók éjszakája programsorozatot. Kutatóhelyek, iskolák, felsőoktatási intézmények, múzeumok kínálnak programokat a kutatói pálya és a természettudományok népszerűsítésére. A Móra Ferenc Gimnázium fizika-kémia-matematika szakos pedagógusai és a Természettudományos Laboratórium munkatársai szeretettel hívnak minden érdeklődőt a "Kutatók Éjszakája a Móra Gimiben" címmel rendezendő programjukra az intézmény első emeleti tantermeibe 16 és 21 óra között.

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.