• 2018. november 8. 17:45

Újra lesz „Tejbisztró” Félegyházán

Tejbárat nyit a Félegyházi Tej Kft. a város főutcáján az önkormányzat tulajdonában álló Kossuth u. 6. szám alatti üzlethelyiségben – tájékoztatta lapunkat Csányi József polgármester. A város új színfoltját a Móra Ferenc Gimnáziummal szemben, az új közjegyzői iroda mellett alakítják ki. A bérlő szándéka szerint modern köntösbe öltöztetve idézik meg sok félegyházi nosztalgikus kedvencét, az 1976-ban megnyitott, majd évtizedeken át sikerrel működő Tejbisztrót.

 

A legendás üzlet többek között friss süteménnyel, pékáruval, tejjel, hideg, vagy meleg kakaóval, presszókávéval, reggelivel és tízóraival várta a vendégeket, és hamar népszerűvé vált a lakosság körében. Ezt reméli a Félegyházi Tej Kft. is, amely most első tejbárát tervezi megnyitni a város árnyas főutcáján. Az egykori, közkedvelt tejivó ébresztette emlékek talán segítségére lesznek a XXI. század igényeire épülő „utódnak” is abban, hogy gyorsan megkedveljék a félegyháziak.

A leendő üzletet – ahol kora reggeltől késő estig vásárolhatnak és leülve is fogyaszthatnak majd a vendégek tejdesszertet, tejtermékeket, pékárut, szendvicseket és kávékülönlegességeket – már a Zöld város szellemiségében újítja meg a bérlő, a Kossuth utcának szánt teraszos, kiülős hangulatot is megteremtve.

Portálcsere, belső felújítások és a mosdók kialakítása után minimál-stílusú belső bútorzatot kap a helyiség, környezetbarát elgondolásokkal fűszerezve. Mindezt olyan termékválaszték teszi teljessé, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert és ízfokozót. Az üzemeltető Félegyházi Tej Kft. a megváltozott igények és táplálkozási szokások figyelembevételével a mind elterjedtebb vegán és vegetáriánus igényeket is szeretné kielégíteni kínálatával.

Vezető fotó: a Tejbisztró egyik dolgozója kakaót tölt az 1976-os nyitás utáni egyik első vendégnek.

 

Újra lesz „Tejbisztró” Félegyházán

Újra lesz „Tejbisztró” Félegyházán