• 2018. január 13. 13:00
  • Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park

Új arculatot kapott a Kiskunsági Nemzeti Park

Frissítette arculati megjelenését és újraértelmezte a logóját a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, melyet mától vezetnek be használatba.
Új arculatot kapott a Kiskunsági Nemzeti Park

 

Az 1975-ös megalapításától 42 évig szolgálta a nemzeti parkot a régi logó és képviselte a Duna-Tisza köze természetvédelmi értékeit. Mégis elérkezett az idő, hogy lecseréljék egy nyitottabb, de a kiskunsági tájra mégis jellemző képre.

– A korábbi emblémánkat újragondoltuk, de megtartottunk belőle bizonyos elemeket, hiszen büszkék vagyunk a múltunkra. Mindemellett a mai kor kommunikációjában már sokkal jobban alkalmazható egy modernebb, letisztultabb grafikájú logó, amelyet úgy alkotott meg a tervezőgrafikus, hogy némi játékosságot is megenged – számolt be Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

A régi logóból változatlanul maradt két formai elem, a boróka és a vércse sziluettje, de az átrajzolt homokbuckák árvalányhaj hullámaira emlékeztető vonalaival, a kontúr nélküli, szabad kifutással és a visszafogott színekkel már egy jobban értelmezhető, egyszerűbb stílust képvisel a grafika. Az új logó eltér a megszokottól abban a tekintetben, hogy - idomulva a felülethez, amelyen használják, - többféle alakváltozatban is használható, miközben a központi elemei állandóak maradnak.