• 2018. március 14. 14:30
  • Forrás: 24.hu

Stephen Hawking tíz gondolata az életről, amit itt hagyott az örökkévalóságnak

Szerdára virradóan 76 éves korában meghalt Stephen Hawking. A tudományos világ egyik legnagyobb alakját munkája mellett humoráért és bölcs gondolataiért imádták világszerte, utóbbiból válogatottunk most.
Stephen Hawking tíz gondolata az életről, amit itt hagyott az örökkévalóságnak

 

„Az emberiség évmilliókon át úgy élt, mint az állatok. Aztán történt valami, ami elszabadította a képzeletünk erejét. Megtanultunk beszélni és megtanultunk hallgatni. A beszéd lehetővé tette, hogy átadjuk egymásnak az ötleteinket, és lehetővé tette, hogy együtt dolgozzunk a lehetetlen kidolgozásán. Az emberiség legnagyobb eredményei beszélgetés útján születnek, a legnagyobb hibái pedig azáltal, ha nem beszélünk. Nem szabadna így lennie. A legnagyobb vágyaink is valósággá válhatnak a jövőben. A rendelkezésre álló technológiával a lehetőségeink határtalanok. Csak meg kell bizonyosodnunk róla, hogy beszélünk.”

„A célom egyszerű. Hogy tökéletesen megértsem az univerzumot, hogy miért olyan, amilyen, és egyáltalán miért létezik.”

„Az agyamra számítógépként tekintek, ami egyszer majd leáll, ha az alkatrészek meghibásodnak. A hibás gépek nem kerülnek a mennybe vagy a túlvilágra, ez pedig egy tündéri történet azok számára, akik félnek a sötétségtől.”

„Azt hiszem, a legegyszerűbb magyarázat az, hogy Isten nem létezik. Senki nem teremtette az univerzumot és senki nem írta meg a sorsunkat. Ez mélyen megértette velem, hogy nincs mennyország és nincs túlvilág sem. Ez az egy életünk van, hogy értékelhessük a világegyetem nagyszerű kialakítását, és ezért nagyon hálás vagyok.”

„Mindig a csillagokra nézz és soha ne a lábaidra. Próbáld megérteni, hogy mit látsz és csodálkozz el rajta, mi hozhatta létre a világegyetemet. Bármennyire is nehéznek tűnik az élet, mindig tehetsz valamit és mindig sikeres lehetsz valamiben. Fontos, hogy soha ne add fel.”

„Az élet tragikus lenne, ha nem lenne vicces.”

„Az elvárásaim 21 éves koromban nullára csökkentek. Azóta minden egy bónusz volt az életemben.”

„Akik az IQ-hányadosukkal kérkednek, vesztesek.”

„49 éve abban a tudatban élek, hogy idejekorán meg fogok halni. Nem félek a haláltól, de nem sietek a halálba. Még rengeteg dolgom van.”

„Mi csak egy fejlett majomfaj vagyunk egy nagyon átlagos csillag kis bolygóján. De megérthetjük az univerzumot. Ez tesz minket különlegessé.”