• 2017. október 12. 07:30

Segítséget kér a "fiákeres bácsi"

A félegyházi gyerekek és felnőttek kedvelt fiákerese, Luczás Sándor augusztus 20-án is útnak indult, hogy pónifogatával városnéző körúttal örvendeztesse meg az érdeklődőket. A fiáker útja azonban megszakadt, amikor hajtóját arról értesítették, hogy lakóháza ég. Mire hazaért, a tűzoltók már oltották a tüzet, de hamar kiderült, hogy hatalmas kár keletkezett. Sérült a tetőszerkezet, a szobák, a fürdőszoba, a gang kiégett, megsemmisültek a bútorok, háztartási eszközök. A leégett házban Luczás Sándor feleségével, Katalin lányával és unokájával, Tamarával élt együtt. Otthonuk újjáépítéséhez nincs elegendő önerő, ezért segítséget kérnek a félegyháziaktól és minden segítőkész embertől.

 

A tűzeset után az önkormányzat gyors segítséget nyújtott, biztosítottak egy önkormányzati lakást október végéig, és 600 ezer forint rendkívüli segélyt. A segítséget hálával fogadták, és megnyugtató volt az is, hogy fedél került a fejük fölé.

További támogatást is kaptak, például egy ács vállalkozótól, aki a tető javításában segített. Az ablakok zömét is rendbe tették már. Ígéretet kaptak arra is, hogy a Kossuth Lajos Szakiskola diákjainak szaktudására számíthatnak a festésben, vakolásban és villanyszerelésben.

Mindez azonban még mindig kevés ahhoz, hogy a család visszaköltözhessen otthonába. Önerőből nem tudják megoldani a felújítást, szükségük lenne festékre, taposócsempére, megsemmisült háztartási eszközeik pótlására.

A család azzal a kéréssel fordul a segíteni szándékozókhoz, hogy gondjaik megoldásához nyújtsanak támogatást, amelyet a  Luczás Sándor, Fókusz Takarék 51700090-10020607 számlaszámára utalhatnak, vagy fizetnek be. Telefonos egyeztetési lehetőség a családdal: a 06/20/29-67-113-as telefonszámon.

H. S. 

 

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a

Segítséget kér a