• 2017. december 7. 17:30
  • Forrás: KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola

Országos siker - a Kossuthosok nyerték a német nyelvi olimpiát

A budapesti Goethe Intézet idén negyedik alkalommal rendezte meg a szakközépiskolák 9-11. osztályos tanulói számára a Deutscholympia.de nyelvi vetélkedőt, amelynek mottója Beruf Sprache-Spaβ, azaz Szakmai Nyelvi Szórakozás volt. A versenyt november 24-én Budapesten, az Aranytíz Kultúrházban rendezték meg. A diákok három fős csapatokban mérhették össze tudásukat.

 

A Kossuth Szakképző Iskola két csapattal vett részt a versenyen. Az A csapat tagjai: Nemcsok Martina 1/9/3, Szikora Dávid 1/9/2 és Forgó Dániel 2/10/1. A B csapat tagjai: Radics Orsolya 2/10/7, Mónus Nóra 2/10/ 6 és Vetró Zoltán 2/10/ 1 osztályos tanulók voltak.

A gyerekek nagy izgalommal és lelkesedéssel készültek a versenyre. Az ország 10 városából 11 csapat érkezett, Szombathelytől Szekszárdig. 25 feladatot kellett megoldaniuk, amelyekben országismereti, földrajzi, ügyességi, nyelvtani készségeiket is össze kellett mérniük a nyelvi tudás mellett. A feladatok sikeres megoldása a német nyelvismereten túl ügyességet és gyorsaságot is igényelt, sokat segített a fantáziájuk és a kreativitásuk.

A B csapat a 4. helyezést érte el, ettől kezdve egyre nagyobb örömmel hallgatták az A csapat tagjai az eredményhirdetést, amelyen a Kossuth iskola csapata lett az országos győztes.

A félegyházi diákok, és kísérő tanáruk a Goethe Intézet meghívására egy hosszú hétvégét tölthetnek el Berlinben. Nagy ajándék ez számukra, hiszen erre a lehetőségre egyénileg nem tudnának anyagi fedezetet teremteni.

A verseny bebizonyította a Kossuthos diákoknak, hogy érdemes tanulni. Átérzik a nyelvtudás mindennapi jelentőségét. A versenyen való részvétel és az első helyezés mindhárom tanuló számára egy életre szóló élmény lesz.

Külön dicsőség, hogy a negyedik alkalommal megszervezett versenyen már kétszer hozták el az első díjat a Kossuth Szakképző Iskola diákjai, ami azt mutatja, hogy a tanulók nyelvi tudása országos szinten a legjobbak között van.

A győztes csapat tagjai: Nemcsok Martina 1/9/ 3, Szikora Dávid 1/ 9 /2, Forgó Dániel 2/10/ 1. Felkészítő tanáraik: Pallagi Péterné, Rádi Istvánné, Daróczi Anita és Szabó Péterné.
 

Országos siker - a Kossuthosok nyerték a német nyelvi olimpiát

Országos siker - a Kossuthosok nyerték a német nyelvi olimpiát