• 2018. június 6. 10:00
  • Forrás: EcoCenter Alapítvány

Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért

Kiskunfélegyházán rendezték meg az ECO-SCHOOL nyitókonferenciáját.
Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért

 

Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban tartották meg az ECO-SCHOOL - Oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért című projekt nyitókonferenciáját. A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttmüködési Program keretében valósul meg a kiskunfélegyházi telephelyű EcoCenter Alapítvány – mint vezető kedvezményezett – és szerbiai Than Fivérek Értelmiségi kör részvételével.

A projekt középpontjában a környezetvédelmi oktatás bevezetése, hiányának pótlása, területspecifikus ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása a fenntarthatóság komplex értelmezésével: társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energia- és víztakarékosság, fenntartható termékek, közösségépítés, valamint otthoni gyakorlatokkal.

A konferencián a két partnerszervezet képviselői mellett szakértők és a sajtó is részt vett. A projekt megvalósítása során egy-egy iskolában fog kísérleti képzési program lezajlani, amelyre az EcoCenter Alapítvány a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményét választotta. Az intézmény vezetői szintén részt vettek a nyitókonferencián.