• 2019. február 11. 10:00

Legyenek PET-mentes önkormányzatok

Ezzel a felszólítással kezdeményezett országos akciót Kiss-Szeniczey Kálmán a helyi LMP elnöke, a párt országos elnökségének tagja. Az akció részleteiről sajtótájékoztatón számolt be február 7-én, a városháza előtti téren. Elmondta, hogy a Bács–Kiskun Megyei Közgyűlés kedvezően fogadta a kezdeményezést, és az ötlettel az elkövetkező időszakban valamennyi település önkormányzatát megkeresi annak érdekében, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a környezetszennyezés és egészségünk védelme érdekében csökkentsék a műanyag palackok használatát.

 

A települési önkormányzatoknak írt levelében Kiss-Szeniczey Kálmán azt kéri a polgármesterektől, hogy fél éven belül a költségvetési szerveknél mellőzzék a PET palackok használatát, amelynek klímavédelmi és egészségvédelmi okai egyaránt vannak.

– Jelenleg ugyanis a helyzet elkeserítő. Évente 125-130 liter ásványvizet fogyasztunk fejenként, ami több millió – mintegy 50 ezer tonnányi – palackot jelent. Ennek csupán 20 százalékát hasznosítják újra. A többi az árokpartokat, folyóinkat szennyezi. Rosszabb esetben a szegényebb sorsú emberek kályháiban elégve bocsátanak káros anyagokat a légkörbe – tette hozzá.
 

Legyenek PET-mentes önkormányzatok

Legyenek PET-mentes önkormányzatok

Legyenek PET-mentes önkormányzatok