• 2017. december 18. 14:15

Lakossági vélemények alapján fogalmazta meg költségvetési elvárásait Horváth Tamás

Horváth Tamás önkormányzati képviselő a lakosság véleményét kikérve fogalmazta meg a város jövő évi költségvetésének kialakításával kapcsolatos elképzeléseit. A kéréseket, véleményeket december 11-én, egy lakossági fórumon összegezték, de a városlakók korábbi személyes találkozásokon, és az internetes oldalakon is megfogalmazták elvárásaikat. Az összegyűlt javaslatokat Horváth Tamás, az MSZP helyi pártelnöke, önkormányzati képviselő és Eszik Bence elnökségi tag sajtótájékoztatón ismertette.

 

– A város jól prosperáló vállalkozásai révén jelentős helyi iparűzési adóbevétellel rendelkezik. A források elosztását azon elvek alapján képzeljük el, amelyek segítik Kiskunfélegyháza népességmegtartó képességének javítását, hozzájárul a jelenlegi egészségügyi és szociális rendszer korszerűsítéséhez, valamint a társadalmi szolidaritás erősítéséhez – összegezte a javaslatok alapján megfogalmazottakat Horváth Tamás.

Ezt követően kifejtette, hogy fontos a bérlakás állomány bővítése, a jelenlegiek korszerűsítése. – Az elszabaduló ingatlanárak és a piaci alapú bérlemények égbe szökő díjai jelentős problémát jelentenek a helyben élő kisjövedelmű családok számára. Ezzel kapcsolatosan megfogalmaztuk, hogy a város alakítson ki egy öt éves koncepciót a város bérlakás programjának megreformálására, és erre a célra biztosítson évente 144 millió forintot.

Javasoljuk azt, hogy a város biztosítson iparűzési adó mentességet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek adóalapja nem éri el a 2,5 millió forintot, és ez az adómentesség terjedjen ki a Félegyházán háziorvosi tevékenységet végző vállalkozásokra is, amelyek adóalapja nem éri el az 5,5 millió forintot. Ez esélyt adhat a kezdő és mikro-vállalkozásoknak arra, hogy jövedelmeiket fejlesztésre fordíthassák.

A képviselő – összegezve a tapasztalatokat – javasolja a városi kórház további, fokozott támogatását, az ott dolgozók anyagi megbecsülése, illetve a szakrendelési várólisták csökkentése érdekében. Szorgalmazza azt is, hogy a megyei kórház könnyebb elérhetősége érdekében a tömegközlekedési vállalattal együttműködve reggeli és délutáni járatok induljanak. Véleménye szerint ezzel kapcsolatosan szükség lenne a város peremkerületeiből is menetrendszerinti kisbuszos járatok indítása annak érdekében, hogy az idős, mozgásukban korlátozott emberek is biztonságosan jussanak egészségügyi ellátáshoz.

s. r.

 

 

 

Lakossági vélemények alapján fogalmazta meg költségvetési elvárásait Horváth Tamás

Lakossági vélemények alapján fogalmazta meg költségvetési elvárásait Horváth Tamás

Lakossági vélemények alapján fogalmazta meg költségvetési elvárásait Horváth Tamás