• 2017. november 28. 13:30
  • Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Kínába vitték a megye hírnevét

Kettős céllal utazott a Bács-Kiskun megyei delegáció Jünnan tartományba

 

November 16-a és 19-e között Kínába, Kunming városába látogatott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. Kunming Jünnan tartomány székhelye, Vietnammal, Laosszal és Mianmarral határos. A tartományt „a déli felhők birodalmának” is nevezik, hiszen nyugati térségét már a Himalája vonulatai uralják. Kína növény- és állatvilága itt a legsokszínűbb. További különlegességnek számít, hogy Kínában sehol máshol nem él annyi nemzetiség, mint ebben a tartományban: összesen 26 népcsoportnak ad otthont, melynek köszönhetően rendkívül sokszínű kulturális hagyományokkal is rendelkezik.

A 44 millió lakosú Jünnan tartomány természeti és kulturális adottságai miatt Kína leglátogatottabb belföldi turisztikai desztinációja. Ennek is köszönthető, hogy - Sanghajjal felváltva - Kunming minden második évben otthont ad a China International Travel Martnak, Ázsia legnagyobb utazási kiállításának. A kínai turisztikai piac jelenleg a világ legdinamikusabban fejlődő, egyúttal leggyorsabban változó, állandóan új igényekkel jelentkező piaca, amely hatalmas lehetőségeket rejt magában.

A látogatás keretében, a kiállítás egyik díszvendégeként Bács-Kiskun megyének is alkalma volt arra, hogy megmutassa magát a szakmai közönség és a helyi érdeklődők számára. A rendezvényen több mint ezer szakmai szervezet képviseltette magát a világ minden tájáról. 

A látogatás másik célja az volt, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Zhang Bairu, a Jünnani Tartományi Népi Gyűlés Állandó Bizottságának alelnöke aláírja a Bács-Kiskun megye és Jünnan tartomány közötti testvérmegyei/tartományi megállapodást. Bács-Kiskun megye és Jünnan tartomány az elmúlt év során vették fel a kapcsolatokat egymással, amelynek a következő lépcsője volt a jelen megállapodás aláírása. Ennek értelmében a két régió a kereskedelem, tudomány, technológia, oktatás, kultúra és turizmus területén működik majd együtt.

A megyei közgyűlés elnöke találkozott a Dali Bai Autonóm Prefektúra vezetőjével, továbbá Kunming Chenggong Kerületének vezetőjével is.

Az egyezetések eredményeképpen a felek egyetértettek abban, hogy az együttműködés egyik első és egyik legfontosabb területe a turizmus lehet, és a turisztikai kapcsolatok fejlesztése érdekében kölcsönösen segíteni fogják egymást. Az együttműködés fokozása és az emberek közti baráti kapcsolatok mélyítése érdekében megvizsgálják annak lehetőségét, hogy Bács-Kiskun megyei és Jünnan tartománybeli diákok cserekapcsolatok keretében egymás felsőoktatási intézményeiben képzéseken vehessenek részt.      
 

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét

 Kínába vitték a megye hírnevét