• 2018. május 22. 12:30

Ingyenes, meleg étel szünidőben a rászoruló gyerekeknek

Május 25-éig lehet igényelni a támogatást!

Déli, meleg főétkezést biztosít 5 hónapos kortól Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetés keretében a 2017/18-as tanévre vonatkozólag a nyári szünet munkanapjaira a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező kiskorú gyerekek részére.
Ingyenes, meleg étel szünidőben a rászoruló gyerekeknek

 

Fotó: illusztráció - Árvai Károly

Az idei tanév nyári szünetében, ami június 16-ától kezdődik, 43 munkanapra biztosítja az önkormányzat az arra jogosult gyermekek térítésmentes ebédjét. Amennyiben a gyermek a szünidő e napjai alatt óvodai, bölcsődei ellátásban részesül, részére a fenti gyermekétkeztetés párhuzamosan nem vehető igénybe.

Az étkeztetés igénylését az arra jogosult szülőknek már előzetesen megküldött nyomtatványon keresztül lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály Szociális Csoportjához (I. emelet 47.) május 25-éig. A nyomtatvány kései beadása jogvesztő!

A nyilatkozat kitöltésében a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény nyújt segítséget a Kiskunfélegyházán, a Hunyadi u. 6. szám alatt.

A szünidei étkeztetést a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma konyhája végzi, amelynek címe Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 34.