• 2018. június 18. 10:00
  • Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Félidőben jár a Móra utcai óvoda építése

Még a tavalyi évben megkezdődött és azóta gőzerővel folyik az új napköziotthonos óvoda építése Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc u. 2. szám alatt. Azok a szülők, akiknek gyermeke ősszel kezdi meg az óvodás éveket, igazán boldogok és nyugodtak lehetnek: nyugat-európai színvonalú, korszerűen felszerelt intézmény várja majd legféltettebb kincsüket.

 

A vadonatúj óvodában 4 csoportszoba, valamint a szocializációt, mozgás- és egyéb fejlesztést segítő helyiségek, tornaszoba, különféle kiszolgáló terek (öltözők, mosdók, WC-k, konyhák, szertár, iroda), beteg gyermekek elkülönítésére szolgáló helység, valamint orvosi szoba kap helyet. Korszerű óvodai játékok és fejlesztőeszközök segítik majd a felkészült szakemberek munkáját. A szülők és az intézményi dolgozók autóinak megfelelő számú parkolóhely és mozgássérült parkoló is létesül. Az udvar tervezése során a szakemberek figyeltek a csoportszobánként szükséges terasz és a korosztálynak megfelelő, játékokkal felszerelt játszóudvar kialakítására is. Az óvodában 105 kisgyermek oktatása, nevelése, gondozása kezdődhet meg.

Az új óvoda megépítése csökkenti az eddigi intézmények túlzsúfoltságát, növeli az így igénybevezető szolgáltatások minőségét, segíti a kisgyermekes szülők munkába való visszatérésének esélyét, ezáltal növeli a település népességmegtartó képességét.

A fejlesztés a TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00010-es azonosítószámú projekt keretében valósul meg.

 

Félidőben jár a Móra utcai óvoda építése

Félidőben jár a Móra utcai óvoda építése