• 2018. január 1. 07:00

Boldog új évet Félegyháza!

Kedves Félegyháziak! Gyermekek, serdülők, felnőttek, nagymamák és nagypapák, tevékeny városlakók! Azt hiszem, az év végeztével valamennyien végiggondoltuk az esztendőnket: mit hozott és mit vett el tőlünk? Mit tettünk jól, és mi az, amit jövőre majd jobban csinálunk? S szembe néztünk tulajdon lelkiismeretünkkel: van-e szégyellnivalónk, s van-e, amire joggal vagyunk büszkék? Azt kell mondanom, hogy az elmúlt évben nincs szégyellnivalónk, sokat tettük a városért. Kiskunfélegyháza minden korosztály számára élhető, szépülő, vendégszerető település.
Boldog új évet Félegyháza!

 

Köszönhető ez annak, hogy polgárai, közösségei és a város intézményei is mindent megtettek ennek érdekében. Éppen ezért köszönetemet kell kifejeznem az új esztendő első napján Önöknek. Azért, hogy türelemmel voltak a városfejlesztési beruházásaink során keletkezett kellemetlenségek okán, hogy sok-sok támogató szóval, javaslattal ismerték el, segítették a városvezetés törekvéseit, és kritikáikat, kéréseiket is megfogalmazták. Külön köszönet illeti civil szervezeteinket, művészeti közösségeinket, intézményeink gyermekcsoportjait, hogy a város mindennapjait színes programokkal gyarapították.

Vállalkozóink minden esetben támogatói voltak a város törekvéseinek. Nem csak azzal, hogy a beruházási feladatokat magas színvonalon végezték, hanem azzal is, hogy támogatást nyújtottak a rászorulóknak, különböző közösségeknek.

Városi intézményeink, köztük a kórház, a szociális intézmények és az oktatási intézmények is mindent megtettek – néha nehéz helyzetben –, hogy a legjobban, mindenki megelégedésére, örömére végezzék munkájukat.  

Önkormányzatunk, képviselő-testületünk is igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük ezeket a törekvéseket. Elmondhatjuk, hogy emberöltőnyi ideje nem volt annyi fejlesztés, beruházás Félegyházán, mint 2017-ben.

Csak néhányat említek ezek közül: birtokba vehettük az új kórházi rendelőintézetet, megépült az új ravatalozó az Alsótemetőben, több városrészben újítottunk fel fő közlekedési utakat, a külterületek közlekedési lehetőségeit is jelentősen javítottuk, és az egész városban fejlesztettük a közvilágítást.

Félegyháza újjáépül címmel testületünk megalakulása után megfogalmazta legfőbb céljait. Ezt időarányosan teljesítettük is. 2018-ban pedig töretlenül folytatjuk a munkát, mert Önökkel együtt szeretnénk egy olyan városban élni, ahol a mindennapok a családokra, barátságokra, közösségekre és ezek együttműködésére épülnek. Ehhez a városvezetés is mindent megtesz. Tovább fejlesztjük az Ipari Parkot új munkahelyeket teremtve. Gondot fordítunk az úthálózat megújítására. Intézményeink karbantartásáról és fejlesztéséről is gondoskodunk.

Az elmúlt években nemcsak sikerült egy élő várost megformálni a rendezvényekkel és megújuló intézményekkel, de már az idelátogatók ezrei is látják és elhiszik, ez az alföldi város sikeres tud lenni az élet minden területén. A gyerekek biztonságban tölthetik el szabadidejüket a megújult tereken. A fiatalok örömmel járhatnak el szórakozni. Országos és Európa-szintű fesztiválok részesei lehetünk. A családok szívesen mehetnek közös programokra, vagy éppen egy kiadós családi fürdőzésre. Évről évre egyre több sportlétesítmény újul meg, vagy tárja ki ismét kapuit. Városunk olyan egységet formál, ahol a szépkorúak nem csak programokat látogathatnak, hanem hangjukat hallathatják, sőt szervezői is azoknak. Nevelhetik a fiatalabb generációt.

2018 legnagyobb feladata, hogy a város ne csak külsejében újuljon meg, de mindenkinek pontosan azt nyújtsa, ami számára igazán számít. Legyen városunk az Otthon, ahol jól érezzük magunkat. Ahol barátokra, családra lelünk. Ahol munka közben is értéket teremtünk, és ami bármilyen körülmények között az otthonunk tud maradni. Valósítsuk meg ezt közösen!

Boldog, sikeres új évet kívánok minden városlakónak, az innen elszármazottaknak, és azoknak is, akik szeretik ezt a békés, kedves alföldi várost!

Csányi József polgármester