• 2019. március 10. 07:30
  • Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

Nagyböjt első vasárnapja - 2019. március 10. A szentmisék végén lesz hamvazás.
A Szent István Templom hírei

 

1. Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor. Várják a közösségek, csoportok jelentkezését a keresztutak vezetésére.

2. Nagyböjti lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban április 4-én, 5-én, 6-án. A beszédeket Ghie Marcell verbita atya mondja. Kérik a híveket, már előre, hogy akkor végezzék el húsvéti szentgyónásukat.

3. Március 25-én, délelőtt 10 órakor kezdik az 1000 Üdvözlégy Mária imádkozást. Kérik, hogy akik részt tudnak venni ebben az imádkozásban vasárnaponként a sekrestyében, hétköznap pedig a plébánián jelentkezzenek!

4. Tábort szerveznek felső tagozatos hittanosoknak július 1-je és 6-a között a Tatabánya melletti Héreg község plébániájára. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

5. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián.

6. Ebben az évben is az adóhatóság elkészíti az adóbevallást, de a személyi jövedelemadó 2x1 százalékról mindenkinek rendelkezni kell. Kérik, hogy a katolikus egyházat és valamely karitatív szervezetet, alapítványt támogassák adójuk 2x1 százalékával. Ezen felajánlásukat akár az ügyfélkapun keresztül, akár a postai levél által megtehetik.