• 2018. május 13. 13:00
  • Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

Urunk mennybemenetelének ünnepe - 2018. május 13.
A Szent István Templom hírei

 

1. Ma (vasárnap) délután 6 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele.

2. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

3. Május 18-án, pénteken este a szentmise után lesz a filmklub következő vetítése a plébánián. Mindenkit hívnak és várnak.

4. A következő hétvégén tartják Petőfiszállás-Szentkúton a pünkösdi búcsút. A részletes program a templomi hirdetőtáblán látható.

5. Május 20-a a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2 x 1 százalékával támogassák a Katolikus Egyházat, valamely alapítványt vagy karitatív szervezetet!

6. Május 26-án ünnepli az egyházmegye alapításának 25. évfordulóját. Az ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan szervezik meg az egyházmegyei családmajálist. Részletes program és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a templomi hirdetőtáblán láthatóak.

7. Egynapos ingyenes kirándulást szerveznek a hittanosoknak június 2-án, szombaton Petőfiszállásra. Részletes tudnivalókról a hitoktatók tájékoztatnak.

8. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a plébániára!

9. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót a plébánián vagy postai csekkeken, amelyek az újságos asztalról elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, nyugdíjasok esetében 3000 forint évente.