• 2018. január 21. 10:00
  • Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

Évközi harmadik vasárnap - 2018. január 21.
A Szent István Templom hírei

 

1. Szerdán Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító emléknapja, csütörtökön Szent Pál apostol megtérésének ünnepe, pénteken pedig Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök emléknapja lesz.

2. A mai nappal (január 21.) megkezdődött az ökumenikus imanyolcad. Krisztus Urunk szándéka szerint imádkozzunk mindannyian a keresztények egységéért. Hétfőn este 6 órakor a templomban tartanak közös istentiszteletet, amelyen Hostyánszki Péter baptista lelkész hirdeti az igét, kedden este 6 órakor a református imaházban Hatvani István nyugalmazott református lelkész lesz az igehirdető, szerdán este 6 órakor pedig a baptista imaházban (Virág u. 29.) Ivanics Zoltán káplán atya hirdeti majd az igét. Mindenkit szeretettel várnak ezekre a közös imaalkalmakra.

3. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni. Részükre februárban előkészítő jegyesoktatást szerveznek.

4. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián.

5. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

6. Január 28-án, jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés azoknak a szülőknek, akik kérték gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

7. Január 29-én, hétfőn este ½ 6-kor az egyházközség képviselő-testülete gyűlést tart a plébánián. Akik nem kapták meg e-mailben a meghívót, átvehetik a sekrestyében.