• 2018. október 15. 17:00

Sokan élnek az ingyenes csontsűrűség-vizsgálattal

Ingyenes csontsűrűség-vizsgálatra van lehetőség ezen a héten, október 20-áig a félegyházi városi kórházban. Mivel erre legközelebb Kecskeméten van lehetőség, ott pedig igen hosszú a várakozási idő, a félegyházi lakosok igen nagy számban végeztették el már az első napon az egyébként néhány perces, teljesen fájdalommentes vizsgálatot.
Sokan élnek az ingyenes csontsűrűség-vizsgálattal

 


Zsígó Istvánné

Zsígó Istvánné számára fontos csontjai állapotának folyamatos ellenőrzése, rendszeresen szedett gyógyszerei ugyanis befolyásolhatják azok állapotát. Nagyon örült, hogy így nem kell Kecskemétre utaznia, ráadásul szinte azonnal elvégezték a vizsgálatot.


Kasza Józsefné

Kasza Józsefné utoljára pár évvel ezelőtt járt csontsűrűség-vizsgálaton, és sajnos nem volt kedvező az eredmény. Nagyon örült, hogy ezúttal helyben el tudott menni a szűrésre, hogy kiderüljön, milyen állapotban vannak a csontjai.


Kocsis Mihály Károlyné

Kocsis Mihály Károlyné is fontosnak tartja a rendszeres szűrést, így azonnal élt a kínálkozó lehetőséggel.


Keserű László Imréné

Keserű László Imréné első alkalommal vett részt ilyen vizsgálaton, őt is az egészségtudatosság, valamint helyben kínálkozó lehetőség vonzotta.

A csontritkulásszűrés az I. számú reumatológiai szakrendelésén érhető el, a diszpécserszolgálattal szemben, hétfőtől csütörtökig 9-től 15, pénteken 9-től 12 óráig. Háziorvosi beutaló nem szükséges.

A szűrővizsgálat különösen ajánlott azoknak, akik még soha nem jártak csontsűrűségmérésen, a 30 évnél idősebb csukló, vagy lábtörésen átesetteknek, a 40 év felettieknek, a menopauzával érintett, és a nőgyógyászati nagyműtéten átesett nőknek.

V. B.