Vasárnapig szavazhatunk a félegyházi védőnőkre!

Vasárnapig szavazhatunk a félegyházi védőnőkre!

Elhivatottság és támogatás: a védőnői hivatás, és ami mögötte van...

Idén is meghirdették az Év Védőnője jelölést. A kiskunfélegyházi védőnők áldozatos munkája hosszú évek óta tiszteletre méltó, legyen akár közülük valaki az elismerés részese! Szavazni április 28-án, vasárnapig lehet, a beérkezett voksokat május 30-án, csütörtökön bírálják el.
Nemzetközi pályázaton remekeltek a platánosok

Nemzetközi pályázaton remekeltek a platánosok
Az ECO-SCHOOL Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló projekt utolsó eseményére került sor április 18-án, Óbecsén a Than Emlékházban. Kis Zoltán, az Ökobecse Polgári Egyesület elnöke nyitotta meg a két diákversenyt: „Forgass filmet bármivel” és a „Fenntartható változások az otthonodban” pályamunkákból beérkezett makettek és filmek kiállítását.
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek
A Kiskunfélegyházán és környékén 2019. 16. hetében újszülöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.
A Születés hete a Betűbölcsiben

A Születés hete a Betűbölcsiben
A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár mindenkit a Születés hete alkalmából a kibővített Betűbölcsi keretében megrendezendő programjára május 7-én, kedden 10 és 12 óra között a Hattyúházba.
Vegyszeres gyomirtást végez a MÁV

Vegyszeres gyomirtást végez a MÁV
A MÁV Zrt. szegedi Pályavasúti Területi Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy vegyszeres gyomirtást végeztet a 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet alapján az általa kezelt közforgalmú vasútvonalakon és a kapcsolódó ipari, valamint vontatóvágányokon, illetve rakodóterületeken és telephelyeken. Kiskunfélegyháza érintett vasútvonalai mentén április 26-án, pénteken végzik el a munkát.
Művészeti rendezvény Ópusztaszeren

Művészeti rendezvény Ópusztaszeren
Művészeti rendezvény lesz április 27-én és 28-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia projekt keretében.
Egy kosaras naplója

Egy kosaras naplója
Április 25-én, ezúttal csütörtökön, 18 órakor folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Scott Kalvert 1995-ben készült filmjét, az Egy kosaras naplója című alkotást nézhetik meg ingyenesen az érdeklődők. A főbb szerepekben Leonardo DiCaprio, Bruno Kirby, Mark Wahlberg és Juliette Lewis látható.
Izland varázslatos világa

Izland varázslatos világa
Április 25-én, csütörtökön 18 órakor folytatódik a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi szabadegyetem című sorozata. Ezúttal Izland csodálatos világát mutatja be Gruber László középiskolai tanár. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
Elmaradt a fordítás

Elmaradt a fordítás

Kiskunfélegyházi HTK – Lajosmizsei VLC 2-2 (1-2)

Kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Lajosmizsei VLC ellen. A listavezető félegyháziak szinte végig nagy fölényben futballoztak, a vendégek hősiesen védekezve szerezték meg az egyik pontot.
Bántalmazás, családon belül

Bántalmazás, családon belül

Eltörte a gyereke ujját, mert nem mosott fel – Miért nem védi meg senki az áldozatokat?

Hogyan történhet ez meg ma Magyarországon? – kérdezzük sokszor, amikor azt olvassuk, hogy egy kisgyereket éveken át bántalmaznak, és nincs utána szigorú büntetés. Solt Ágnes szociológus, az Országos Kriminológiai Intézet kutatója arra keresi a választ: ki hol mit hibáz el tipikusan ezekben az ügyekben.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]