Középpontban a családok

Középpontban a családok
Számos családnak jelent majd segítséget az az április első hetében megjelent felhívás, amely bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését teszi lehetővé országos szinten és megyénkben is. Erről a kiemelkedő lehetőségről tartott sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.
A Petőfi-emlékhelyek képviselői találkoztak Félegyházán

A Petőfi-emlékhelyek képviselői találkoztak Félegyházán
Kiskunfélegyháza volt a házigazdája április 12-én, a Petőfi-emlékhelyek 33. nemzetközi találkozójának és a társaság közgyűlésének. A találkozón megjelent vendégeket Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd Juhász István tartott előadást Tájélmény Petőfi költészete címmel. Mészáros Márta néprajzkutató Nemzeti közkincs címmel Köllő Miklós szobrászművész félegyházi Petőfi-szobrának kalandos...
Programokban gazdag évet zárt a közművelődési egyesület

Programokban gazdag évet zárt a közművelődési egyesület
A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület március 29-én tartotta meg évi rendes közgyűlését. Az évösszegző összejövetelen kiderült, hogy a 127 taggal bíró közösség 2018-ban több mint 50 kulturális rendezvény megtartásával, szervezésével gyarapította a város szellemi életét, az értékek megőrzését. A beszámolók után a közgyűlés megtárgyalta és elfogadta az idei programtervet és a költségvetést is.
Harmadíziglen

Harmadíziglen
Karácsonyra jelent meg a nagyváradi születésű, de Kiskunfélegyházán élő Szász András író, újságíró, fotós második regénye, Harmadíziglen címmel. A kötetet április 4-én, csütörtökön 17 órakor a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban mutatják be.
Ülésezik a közművelődési egyesület

Ülésezik a közművelődési egyesület
Március 29-én, pénteken 15 órakor tartja évi rendes közgyűlését a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Könyvtársarok – A víz világnapja

Könyvtársarok – A víz világnapja
1992-ben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték a víz világnapjának megünneplését. Hatására Dublinban az ENSZ 47. közgyűlése március 22-ét nyilvánította e nappá, amelynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók, a szervezetek és a magánszemélyek figyelmét a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.
Márciusi programok a városi könyvtárban

Márciusi programok a városi könyvtárban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár márciusi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Bács-Kiskun boldoggá tesz - Gazdagabbak lettek a látogatók

Bács-Kiskun boldoggá tesz - Gazdagabbak lettek a látogatók
Megyénk Kecskemét városával karöltve számos érdekes és izgalmas programmal, étel- és italkülönlegességgel és természetesen határtalan vendégszeretettel várta az érdeklődőket az idei Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként a Hungexpo Vásárközpontban. A kiállítás vendégei példaértékű összefogás eredményét láthatták standjainknál, ahol térségünk színe-java bemutatkozott.
Új év – régi és új feladatok

Új év – régi és új feladatok

A megyeszékhelyen tanácskozott a közgyűlés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2019-ben is folytatja elhivatott, sokrétű, szakmai munkáját, amelyet idén új feladatokkal is kiegészít, mindvégig szem előtt tartva azon törekvését, hogy mindent megtegyen megyénk gazdaságának fellendítése, az itt élők összetartozás érzésének erősítése és életszínvonaluk emelése érdekében. A közgyűlés ez évi első, februári ülésének Kecskeméten a megyeháza adott...
Élmény mindenkinek!

Élmény mindenkinek!
Elindult a visszaszámlálás: jövő héten, február 21-én kezdetét veszi az Utazás Kiállítás, Magyarország első számú turisztikai vására, ahol 30 ország 300 kiállítója mutatja majd be látnivalóit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény részleteiről a sajtó képviselői február 15-én, Budapesten, a Városi Műjégpályán kaphattak bővebb információt.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]