Új év – régi és új feladatok

Új év – régi és új feladatok

A megyeszékhelyen tanácskozott a közgyűlés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2019-ben is folytatja elhivatott, sokrétű, szakmai munkáját, amelyet idén új feladatokkal is kiegészít, mindvégig szem előtt tartva azon törekvését, hogy mindent megtegyen megyénk gazdaságának fellendítése, az itt élők összetartozás érzésének erősítése és életszínvonaluk emelése érdekében. A közgyűlés ez évi első, februári ülésének Kecskeméten a megyeháza adott...
Élmény mindenkinek!

Élmény mindenkinek!
Elindult a visszaszámlálás: jövő héten, február 21-én kezdetét veszi az Utazás Kiállítás, Magyarország első számú turisztikai vására, ahol 30 ország 300 kiállítója mutatja majd be látnivalóit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény részleteiről a sajtó képviselői február 15-én, Budapesten, a Városi Műjégpályán kaphattak bővebb információt.
Legyenek PET-mentes önkormányzatok

Legyenek PET-mentes önkormányzatok
Ezzel a felszólítással kezdeményezett országos akciót Kiss-Szeniczey Kálmán a helyi LMP elnöke, a párt országos elnökségének tagja. Az akció részleteiről sajtótájékoztatón számolt be február 7-én, a városháza előtti téren. Elmondta, hogy a Bács–Kiskun Megyei Közgyűlés kedvezően fogadta a kezdeményezést, és az ötlettel az elkövetkező időszakban valamennyi település önkormányzatát megkeresi annak...
A jövőnk a tét

A jövőnk a tét
Napjainkra a fenntarthatóság eszméje egyre lényegesebb szerepet tölt be az életünkben. A környezetvédelem és a társadalmi egyensúly iránti igény központi kérdéssé vált. Ebből adódóan a települési és megyei önkormányzatok számára is kiemelten fontos feladat, hogy működésük során figyelembe vegyék a fenntarthatósági szempontokat. Annak érdekében, hogy a megyei települések megfelelő tudás birtokában...
Legyenek PET-mentes önkormányzatok!

Legyenek PET-mentes önkormányzatok!
Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Országos Elnökségének kiskunfélegyházi tagja pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az LMP Magyarország Zöld Pártjaként kiemelten fontosnak tartja, hogy a települések a rendelkezésükre álló eszközökkel is fellépjenek azért, hogy az egyre súlyosabb környezeti problémát jelentő műanyaghulladék-termelődésnek gátat szabjanak.
Évadnyitó Városi Bál a Göllesz iskola javára

Évadnyitó Városi Bál a Göllesz iskola javára
Idén ötödik alkalommal nyitotta meg a félegyházi báli szezont a Városi Bál, amelynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme adott otthont. A teltházas rendezvény fővédnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke volt, a vendégeket Csányi József polgármester, a bál védnöke fogadta és köszöntötte.
Közgyűlésen idézték fel a természetbarátok az elmúlt év történéseit

Közgyűlésen idézték fel a természetbarátok az elmúlt év történéseit
Évzáró, évnyitó közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE január 11-én, a Szakmaközi Művelődési Házban. A megjelenteket Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte. A közgyűlésen a túraszakosztályok vezetőinek képekkel illusztrált beszámolója előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg azokról a tagokról, akik már nem lehettek jelen a közgyűlésen.
Sikeres évet zár a megye

Sikeres évet zár a megye
A megyei közgyűlés idei ülésének az előző évben épült új általános iskola adott otthont Izsákon. A közgyűlés előtt – már hagyományosan – a vendéglátó település polgármestere mutatta be a fejlődő várost. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés üléseit minden alkalommal más-más településen tartja, hogy a tagjai teljes képet alkothassanak megyénk egészéről.
Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület
Tisztújító közgyűlést tartott a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. Az összejövetelen beszámoló hangzott el az elmúlt évek munkájáról, eseményeiről, majd a választás következett. A tagság az eddigi munka alapján bizalmat szavazott a korábbi vezetőségnek.
Jótékonysági libavacsora iskolák programozható robotjai javára

Jótékonysági libavacsora iskolák programozható robotjai javára
A térség harmincnyolc iskolája egy-egy programozható robottal gazdagodik hamarosan, köszönhetően annak a jótékonysági vacsorának, amelyet november 10-én, szombaton rendeztek meg a Lakitelek Népfőiskola Lakodalmas Házában Szent Márton napjának hagyományához visszanyúlva.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]