Megváltoztak a lakosság nyaralási szokásai

Megváltoztak a lakosság nyaralási szokásai
Jelentősen megváltoztak a magyar lakosság nyaralási szokásai, ma már kevésbé jellemző a kéthetes pihenés, a többszöri néhány napos üdülés váltotta fel a korábbi gyakorlatot – mondta el Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Magyar Hírlapnak egy interjúban.
A magyarok 40 százaléka szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás

A magyarok 40 százaléka szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás
A hazai fogyasztók meghatározó többsége továbbra is patikából, egy kisebb része pedig drogériából szerzi be a szükséges gyógyszert. Az interneten rendszeresen vásárlók negyede, míg az egyáltalán nem vásárlók 60 százaléka tart a hamis gyógyszertől. A lakosság körülbelül egytizede viszont nem is hallott arról, hogy léteznének egyáltalán hamis gyógyszerek, derült ki Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és az...
50 éve jóban, rosszban

50 éve jóban, rosszban
Amikor az ember meghallja, hogy valaki az 50 éves házassági évfordulóját ünnepli, felkapja a fejét a tekintélyt parancsoló szám hallatán. Ötven év alatt sok olyan dolog történik, amely kitartásra, elfogadásra, szeretetre sarkallja a feleket. Mostani interjúalanyaim nyíltan beszéltek a közösen eltöltött fél évszázadról, két lányukról, három unokájukról és egy dédunokájukról.
A név, amely kötelez

A név, amely kötelez
Amikor tudomást szereztem arról, hogy Köhler Helga fodrász és fodrászszakoktató szalonja elköltözik az édesapja szalonjának helyére, nagyon izgatott lettem, mert személyes ismeretség is köt Helgához. Ha személyesen összefutunk, – amelyet lehet szó szerinti értelmében is venni a rohanós életünket tekintve – mindig megnevettet, jókedvre derít végtelen pozitív személyiségével és kiváló humorérzékével. Ennek...
Rákot és meddőséget is okozhatnak a hamis növényvédő szerek

Rákot és meddőséget is okozhatnak a hamis növényvédő szerek
A hazánkban forgalomba kerülő növényvédő szerek egyötöde lehet hamisított vagy illegális eredetű a növényvédő szert használó magyar gazdák szerint. A gazdasági veszteségeken túl az ilyen szerek nemcsak, hogy súlyosan károsíthatják a fogyasztók egészségét, de környezetromboló hatásuk sem elhanyagolható. Optimizmusra adhat okot, hogy a gazdálkodók közel háromnegyede tudja, hova lehet fordulni a problémás...
25 különleges tehetség kihívásai és sikerei

25 különleges tehetség kihívásai és sikerei
Esélyegyenlőségi kiállítás nyílt a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. A tárlat alapjául az a 25 tehetséges ember története című kiadvány szolgált, amely olyan fogyatékkal élő tehetségeket mutat be a művészet, a sport, a tudomány és a közélet területéről, akik valódi értéket teremtettek és mások számára is példaként szolgálnak.
Bántalmazás, családon belül

Bántalmazás, családon belül

Eltörte a gyereke ujját, mert nem mosott fel – Miért nem védi meg senki az áldozatokat?

Hogyan történhet ez meg ma Magyarországon? – kérdezzük sokszor, amikor azt olvassuk, hogy egy kisgyereket éveken át bántalmaznak, és nincs utána szigorú büntetés. Solt Ágnes szociológus, az Országos Kriminológiai Intézet kutatója arra keresi a választ: ki hol mit hibáz el tipikusan ezekben az ügyekben.
Újabb beruházásra alkalmas területet vásárolt a Primőr Kft.

Újabb beruházásra alkalmas területet vásárolt a Primőr Kft.
Önkormányzati területet vásárolt a Primőr Kft. a félegyházi önkormányzattól a Liget utcában. Az eddig elhanyagolt, lápos, belvizes területén az ország egyik legnagyobb nagykereskedelmi cége már megkezdte a tereprendezést. Kitakarították, homokkal és zúzottkővel borítják, és körbekerítik - tudtuk meg Kiss Zsolt tulajdonostól. A gazdaságfejlesztési tevékenységért nemrégiben városi kitüntetésben részesült...
Elhunyt Tandori Dezső

Elhunyt Tandori Dezső
Nyolcvanéves korában elhunyt Tandori Dezső Kossuth-díjas író, költő, műfordító, intermediális grafikus, a nemzet művésze – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Digitális Irodalmi Akadémia a család nevében szerdán az MTI-vel.
Jó úton haladnak az érzelmi fogyatékosság felé a mai gyerekek

Jó úton haladnak az érzelmi fogyatékosság felé a mai gyerekek
Dr. Bagdy Emőke anyaként és többszörös nagymamaként is meggyőződött az óvodai és iskolai oktatási rendszer nehézségeiről. Szerinte igen elszomorító, hogy a legtöbb helyen már a nagycsoportos óvodások nevelői is arra törekszenek, hogy a kicsik minél több tényszerű adatot szívjanak magukba.
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Következő oldal » [Utolsó oldal]