• 2016. augusztus 11. 12:00

Virágos Félegyházáért Közönségdíj - Szakmaközi Művelődési Ház

Közönségdíjat hirdet a Virágos Félegyházáért versenyre nevezők között a Félegyházi Közlöny. A következő napokban bemutatjuk a versenyben résztvevő valamennyi kertet, erkélyt, olvasóinktól pedig azt kérjük: szavazzanak a nekik leginkább tetszőre! A szavazatokat az info@felegyhazikozlony.hu címre várjuk. A Közönségdíjat az veheti át a Libafesztivál alkalmával megrendezett eredményhirdetésen, akire a legtöbben voksolnak. Az oldalon megjelenő „Közönségdíj” alcím alatt folyamatosan töltjük fel a képeket.

 

A Szent János tér 3. szám alatt található Szakmaközi Művelődési Ház belső udvara kézzelfogható példája annak, amikor egy intézmény élni tud adottságaival, lehetőségeivel. A házban megforduló csoportok, vendégek számára kellemes, csöndes perceket ígér az árnyadó lobos fákkal, borostyánnal, kisebb-nagyobb virágoskertekkel, padokkal tarkított szabadtér a 19. század elején klasszicista stílusban épült, patinás épület ölelésében.

A kert egyik különlegessége a kivágott koros fa megfaragott rönkje. Hangulatos színfolt az udvar egyik oldalát szegélyező, színesre festett tűzfal is, amelyre gondos és kreatív kezek festették a motívumokat. Az épület és az udvar ízléses összhangja nyugtatóan hat a megpihenőre a belváros szívében.

Tegyük virágosabbá városunkat! mottóval idén hatodik alkalommal hirdette meg Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Virágos Félegyházáért versenyt. A június 30-i határidőig három kategóriában - elő- és belső kert, illetve konyhakert, virágos ablak és erkély, valamint intézmények, vállalkozások által gondozott közterület – összesen 36 nevezés érkezett magánszemélyektől, lakóközösségektől, vendéglátóhelyektől, intézményektől. A szakmai zsűri valamennyi helyszínt meglátogatta. A díjakat a XVIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében vehetik át a kategóriagyőztesek. A verseny fővédnöke Csányiné Pap Andrea.

 

Virágos Félegyházáért Közönségdíj - Szakmaközi Művelődési Ház

Virágos Félegyházáért Közönségdíj - Szakmaközi Művelődési Ház

Virágos Félegyházáért Közönségdíj - Szakmaközi Művelődési Ház