• 2018. augusztus 15. 10:00

Korábban érkezik a családi pótlék

Idén is korábban fizeti ki az államkincstár az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat, így például a családi pótlékot – tájékoztatta a Magyar Időket Tállai András. A pénzügyminiszter helyettese elmondta: a több mint egymillió érintett már augusztus végén megkapja az őt megillető összeget. Az előrehozott kifizetés az iskolakezdés megkönnyítését szolgálja.
Korábban érkezik a családi pótlék

 

Mindez tehát nem valamiféle pluszjuttatást jelent, hanem az eredetileg szeptember elején járó ellátások korábbi kiküldéséről van szó. Szeptemberben így például családi pótlékot nem kapnak az érintettek, mivel augusztusban két juttatás érkezik hozzájuk.

Azok a jogosultak, akik bankszámlára kapják az ellátást, augusztus 27-én, hétfőn már hozzáférhetnek a pénzhez. Akik postán jutnak hozzá az összeghez, azoknál szintén augusztus 27. a fő dátum, a posta ugyanis ekkor kezdi meg az ellátások kézbesítését. Az előre hozott kifizetés 1,2 millió ember helyzetét könnyíti meg.

A miniszterhelyettes kitért arra is, hogy idén az állam már kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amekkora forrást 2010-ben szánt ilyen célra az akkori balliberális kabinet. – Azóta a kormány rendkívül sokrétű és eredményes családtámogatási rendszert épített fel, amelynek a családi pótlék csak az egyik eleme – hangsúlyozta, majd hozzátette: a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak, ezért egyrészt kibővítette a családokat már eddig is megillető ellátások jelentős részét, másrészt új kedvezményeket vezetett be.