• 2018. május 18. 10:30

Szabó Ági az ország legjobb matematikusai között

Második helyezést ért el Szabó Ágnes, a Darvas Iskola 7.b osztályos tanulója az országos alapfokú matematikai versenyen. Ágit már kiskorában érdekelte a matematika, számos versenyen eredményesen szerepelt, de a május 13-án Budapesten szerzett ezüstérem a legrangosabbak közé tartozik. Az eredmény újabb lendületet adott neki, és máris megkezdte a felkészülést a következő megmérettetésekre.
Szabó Ági az ország legjobb matematikusai között

 

Ági elmondta, hogy a matematika iránti érdeklődése már kiskorában kialakult. Köszönhető ez édesapja segítségének is, aki matematikatanár. Már kicsi korában is úgy játszottak, hogy mondtak egy egyenletet, és ha azt fejben megoldották, az élményt jelentett. Édesanyja mesélte el neki, hogy már elsős korában magától kitalálta, hogyan működik a szorzótábla.

Kérdésünkre, hogy a környezete, diáktársai hogyan fogadták a matek iránti rajongását, kedvesen és vidáman összegezte tapasztalatait: – Eleinte az 1-2. osztályban, amikor az összeadást és egyszerűbb műveleteket tanultuk, akkor könnyű volt mindenkinek. Harmadik osztálytól már nehezebbé váltak a feladatok, és onnantól kezdve nagyon sokat segítettem a társaimnak. Szerintem az a legfontosabb, hogy mindenki megtalálja, hogy miben tehetséges. Én örülök, hogy a matematikában elmélyültem, de tisztelek mindenkit, aki a tesiben, vagy más területen nyújt kiemelkedőt.

Annak ellenére, hogy Ági már a következő matematikai versenyekre is készül, elárulta, nem matematikus akar lenni. Legfőbb álma, hogy építészmérnökként dolgozzon.

s. r.