április 22. kedd, Csilla, Noémi
2018. szeptember 06., 17:55

Libabőrös, gőgös, bögyös... de mi úgy szeretjük, majd megesszük

Ezzel a címmel hirdették Ács Imre, a kecskeméti Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium szakmai tanárának szeptember 6-án megtartott előadását a városi könyvtárban. Az előadó a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztiválhoz kapcsolódóan a libafogyasztás történetét ismertette a magyar konyha fejlődéstörténetébe illesztve. Elmondta, hogy ebben a térségben készítik a legváltozatosabb, legfinomabb ételeket a szárnyasokból. Beszámolt arról is, hogy Markolt Endre barátjával közösen már ő is részt vett a félegyházi főzőversenyen, az akkor nyert bográcsa ma is legkedvesebb főzőedénye. Idén nem indul a versenyen, de ha tehetné, megtenné, és egy jó ludaskását főzne, mert ez az az étel, a mi a legfinomabb, bár nem a combot és a mellehúsát használják, hanem az aprólékokat.
DSC_0002.JPG (6016 x 4000 px)

...

Kövessen minket a Facebookon is!
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram