Classic Winter 2018 - A 300. kapura lövésre várva

Classic Winter 2018 - A 300. kapura lövésre várva
Az idei, immár hatodik Classic Winter Kiskőrös város alapításának 300. évfordulója alkalmából, érdekes programelemekkel bővül.
Félegyházára jön az Arany-busz

Félegyházára jön az Arany-busz
A Petőfi Irodalmi Múzeumban tavaly májusban nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Az e célra átalakított „Arany 200 busz” idén nyár elejéig járja az országot. A mozgótárlat február 22-én, csütörtökön érkezik Kiskunfélegyházára, a városi könyvtár mögötti parkolóba, amely 8 és 16 óra között látogatható.
Tavaszi hangverseny

Tavaszi hangverseny
A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel hív mindenkit tavaszi hangversenyére, amelyet március 3-án, szombaton 17 órakor tartanak a Batthyány Lajos Általános Iskola aulájában. Fellép a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar Nagy János vezetésével, valamint a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, vezényel Szatmári Imre. A belépés díjtalan, támogatást elfogadnak a rendezvény költségeire.
Örülnek a móravárosiak a Nefelejcs utca felújításának

Örülnek a móravárosiak a Nefelejcs utca felújításának
A város ebben az évben is folytatja nagyszabású útfelújítási programját, amelynek során először a különböző városrészek főbb gyűjtőútjai újulnak meg, majd – egy tudatos koncepció mentén – a kisebb utak következnek.
Ideiglenes nyitvatartás a Kiskun Múzeumban

Ideiglenes nyitvatartás a Kiskun Múzeumban
A Kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy az intézményben zajló építkezés miatt ideiglenes nyitvatartás lépett életbe. A munkálatok érintik a 25 évvel ezelőtt nyílt „Megőrződött múlt – Kiskunfélegyháza évszázadai” című régészeti, néprajzi, helytörténeti nagy kiállítást is. A várostörténeti tárlat jelen állapotában március 24-éig látogatható.
Farsang ide, influenza oda, az U11-es korosztály nem pihen

Farsang ide, influenza oda, az U11-es korosztály nem pihen
Február 10-én és 11-én játszották le a legifjabbak a soron következő meccseiket.
Könyvtársarok - Szigetvári Iván

Könyvtársarok - Szigetvári Iván
160 éve, 1858. február 27-én született Kiskunfélegyházán Szigetvári Iván irodalomtörténész, középiskolai tanár. Tanulmányait szülővárosában, Kecskeméten, majd Szegeden végezte. 1876-ban iratkozott be a budapesti egyetem bölcsészeti karára, ahol 1881-ben tett tanári vizsgát magyarból és latinból. 1882-től kiskunfélegyházi, érsekújvári, majd pancsovai, 1887 és 1922 között budapesti középiskolákban...
Gazdikereső

Gazdikereső
Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.
Terítéken a vadászat

Terítéken a vadászat
Február végével véget ér a vadászati idény, a vadásztársaságok ezekben a hetekben fejezik be a társas vadászatokat. Az apróvadak – mint a nyúl és a fácán – vadászati idényéhez alkalmazkodva a kiskunfélegyházi Róna Vadásztársaság is nemrégiben tartotta a szezon utolsó társas vadászatát, melyre lapunk is elkísérte őket. S bár a vadászati szezon elején jóval több vad került a terítékre, de a...
Hagyományőrző disznóvágás a belvárosban

Hagyományőrző disznóvágás a belvárosban
Sok félegyházi érdeklődését keltette fel a Mezgé égisze alatt megrendezett első hagyományőrző disznótor, amelyet február 17-én tartottak a városházával szemközti parkolóban. Az iskola tangazdaságában felnevelt mangalica hízó feldolgozását bemutató program fellépőkkel, húsipari termékek vásárlásával, s a frissen készült disznótoros ételek kóstolásával várta a résztvevőket.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]