Adventi hangverseny a könyvtárban

Adventi hangverseny a könyvtárban
Ismét a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban rendezték meg a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola adventi hangversenyét. A hagyományokhoz híven a diákok most is ünnepi hangulatot varázsoltak a közönségnek hangszeres és énekes-zenei produkcióikkal. A növendékeket Jankovszki Ferenc, Jankovszki Zoltán és Gergely Erzsébet készítették fel.
Adventi hangverseny a Szent István Templomban

Adventi hangverseny a Szent István Templomban
Gyönyörű dalokkal varázsolták el a közönséget december 14-én csütörtök délután, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai a hagyományos adventi hangversenyükön. A Szent István Templomban rendezett műsor nagyrészt énekszóból állt, amelyet zongora, furulya és orgona kísért, ezzel is színesítve az amúgy is csodás művek skáláját.
Új autókkal járőrözhetnek a félegyházi rendőrök

Új autókkal járőrözhetnek a félegyházi rendőrök
Négy új szolgálati autóval gazdagodott december 15-én a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság. A Skoda és Audi típusú korszerű autókat navigációs rendszerrel látták el és LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés tartalmáról szóló tájékoztató, közlekedési információk, stb. – megjelenítésére is alkalmas fényhidakkal is rendelkeznek. Az új autókkal Félegyházán és a...
Szombaton kezdődik az V. Karácsonyi Női Futsal Fesztivál

Szombaton kezdődik az V. Karácsonyi Női Futsal Fesztivál
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén ötödik alkalommal rendezik meg a Karácsonyi Női Futsal Fesztivált a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban december 16-án és 17-én. A házigazda Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls mellett a BrandMission Artifex Tolna, a Gyulai Amazonok és a Miskolci Vénusz vesz részt a tornán. Mellettük korosztályos U15-ös csapatok is parkettre lépnek. Az esemény fővédnökei, Lezsák Sándor,...
„Egy cél, több út”

„Egy cél, több út”
A fizika és a kémia érdekességeivel, különleges jelenségeivel is találkozhattak a Dózsa iskola nyolcadik osztályos tanulói, amikor ellátogattak a szegedi Agorába. Felkészült előadók segítségével kísérleteket is végezhettek, és megismerkedhettek azzal, hogy miként jelennek meg a tudományos eredmények a mindennapokban.
Támogatással fejleszt a Marillen Kft.

Támogatással fejleszt a Marillen Kft.
A Marillen Gyümölcsfeldolgozó Kft. 1993 óta tevékenykedik Kiskunfélegyházán. Gyümölcspüré, gyorsfagyasztott gyümölcs, sütőipari töltelék gyártásával és friss gyümölcs értékesítésével foglalkoznak. A gyümölcspürét gyümölcslékészítéshez, lekvár és sütőipari alapanyagként használják vásárlóik.
Házhoz megy a hivatal – Kihelyezett ügyfélszolgálati pontok nyílnak a városban - videóval

Házhoz megy a hivatal – Kihelyezett ügyfélszolgálati pontok nyílnak a városban - videóval
Öt helyszínen kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet januártól a polgármesteri hivatal. Erről legutóbbi ülésén, december 14-én, csütörtökön határozott a képviselő-testület.
Cukrászból lett muzeológus

Cukrászból lett muzeológus
A karácsonyi családi hagyományoktól indultunk, és egy izgalmas életút meglepő állomásain keresztül egészen a skót krémes receptjéig jutottunk el beszélgetésünk során Mészáros Mártával. Közben az is kiderült, hogy érdemes a Kiskun Múzeum igazgatójának konyhai kulisszatitkaira odafigyelni, ugyanis végzett cukrászként komoly tapasztalat érlelte receptjeit.
Ésszel, szívvel, tisztességgel

Ésszel, szívvel, tisztességgel
Az év végi ünnepekre készül Félegyháza. Meghittség szüremkedik az utcákra az otthonok függönyei mögül, megérintve a járókelők lelkét. Karácsonyi fényekbe öltözött a város. Utcáin és terein ilyenkor ajándékvásárlók sietnek, Mikuláscsizma koppan, korcsolyafém csikordul, forralt bor, vagy forró tea mellett toporgók beszélgetnek… Különösen jó most félegyházinak lenni.
Győzelem a csoportrangadón

Győzelem a csoportrangadón
Csúcsrangadóra készült a kadett fiúcsapat a december 11-ei, hétfői meccsnapon, hiszen a bajnoksága eddigi egyetlen legyőzője látogatott a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba. Az elmúlt hetek teljesítménye bizakodásra adott okot. Minden játékosban ott volt a visszavágás vágya, hiszen ha nyernek, nagy lépést tehetnek a végső csoportelsőség felé.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]